Eredményt szeretnél?

„Eredmények! Ugyan fiam, rengeteg eredményre jutottam. Legalább ötvenezer dologról tudom, hogy nem működik”

Thomas Edison

Szakmailag kiváló cégeknek segítünk, hogy a megérdemelt anyagi sikereket is elérjék!

Eredményt szeretnél? A kérdést úgyis feltehetnénk: IDŐBEN szeretnél tájékoztatást kapni céged aktuális eredményéről, pénzügyi helyzetéről?

Találós kérdés: mire van szüksége a cégvezetőnek ahhoz, hogy meg tudja hozni a cége működésével kapcsolatos döntéseket? A válasz: információra. De ez így kevés. Az információval igazán akkor tudsz élni, ha azt időben kapod meg, és korrekt információt kapsz. A vállalkozásod vezetéséhez nagyon sok információt használsz fel: piaci információk, vevő információk, pénzügyi információk, gazdálkodási információk, stb.

Vállalkozásod eredményéről, helyzetéről igényed szerinti gyakorisággal tájékoztatunk.

Mi abban tudunk segíteni, hogy időben, korrekt és naprakész pénzügyi- és gazdálkodási információkat nyújtunk vállalkozásodról. Magyarul: már évközben is tájékoztatunk vállalkozásod eredményéről, melynek birtokában előre tudod tervezni és irányítani a cég pénzügyeit, tudsz kalkulálni a fizetendő adókkal.

De ez még kevés lenne. Hiába közöljük veled azt a sok szép eredmény adatot, ha nem érted, és nem tudod vállalkozásod előnyére fordítani azokat.

És amit igazán élvezni fogsz: ha velünk dolgozol, ezeket az információkat meg fogod érteni! Te is fel tudod dolgozni, mivel közérthetően, átlátható formában közöljük Veled. De esetleg ha mégsem értenéd meg, akkor egy telefon, mail, vagy személyes konzultáció és két percen belül már tényleg átlátod céged helyzetét és megérted az adatokat.

Mindenben törekszünk a közérthetőségre. Nagyon hamar megtanultuk, hogy a kisvállalkozások tulajdonosainak többsége kiváló a maga szakmájában, de viszolyog a pénzügyektől, és nem is mindig érti azokat. Annak tudatában van, hogy adót és járulékokat kell fizetni, ezt még talán át is látja, de sokan például a házipénztár elvét és működését, vagy az áfa bevallás és befizetés szabályait már sokkal nehezebben értik meg.

Egy ügyfelünk volt könyvelője nyugdíjba ment, ezután minket bízott meg cége könyvelésével. A cég egy nagy forgalmú ruházati cikkeket gyártó és kereskedő vállalkozás amely több mint tíz éves múltra tekint vissza. Már több hónapja együtt dolgoztunk, amikor a tulajdonos felhívott valamilyen kérdéssel. A probléma elég összetett volt, legalább fél óráig beszéltünk. A megbeszélés vége felé a cégvezető örömmel a hangjában mondta: „Jéé, értem amit mondasz. Az előző könyvelőnél szinte sohasem értettem mit mond nekem.”

A lényeg

Összefoglalva: céged eredményéről mindig

  • időben
  • érthetően
  • írásban (is)
  • a könyvelésen alapuló valós információk alapján

tájékoztatunk!

Nem várunk májusig!

Az Optiprofit könyvelőiroda nem vár májusig. Mi már az üzleti év végén tájékoztatunk arról, hogy az adott évben megközelítőleg mekkora eredményt értél el és milyen adóterhekkel kell számolnod. Decemberben leülünk Veled, átgondoljuk, hogy mekkora forgalmat tervezel az év hátralévő részében, cégednél milyen nagyobb kiadások várhatók, és ezután együtt kalkuláljuk ki céged várható éves eredményét. Nem fog meglepetésként érni, hogy május 31- i határidővel – amikorra elkészítjük az előző évi mérleget, iparűzési- és társasági adóbevallást – mennyi adót kell fizetni.

Nem kapsz időben tájékoztatást céged eredményéről? Válts könyvelőt!

Ha nem kapod meg időben a fenti tájékoztatásokat, akkor csak egy megoldás van: válassz új könyvelőt! Ezt így nagyon egyszerű leírni, de tapasztalatom alapján a vállalkozók nagy része iszonyú nehezen szánja magát rá erre a lépésre, még akkor is, ha nemcsak érzi, de TUDJA is, hogy nem jó a könyvelője és nem jó szolgáltatást kap. És sokszor nem az a kis kényszervállalkozó nem akarja megtenni ezt a lépést, aki esetleg nem tud megfizetni egy jobb szolgáltatást, hanem már olyan nagyobb cég tulajdonosa, aki több munkavállalót is foglalkoztat, nagyobb az árbevétele és több forog kockán. Az okot ne kérdezd, máig nem sikerült megfejtenem.

Ja, és még egy gondolat: tapasztalataim alapján, amikor a cégtulajdonos ráébred, hogy könyvelő váltásra van szükség, akkor nagyon sokszor megvárja az évvégét. Te ne ess ebbe a hibába! Amint megvan az elhatározásod, rögtön lépj! Azonnal keress magadnak egy jó könyvelőt! Ha könyvelő váltás mellett döntöttél, azzal ne várd meg az évvégét, hiszen addig is a céged eredménye és a zsebed bánhatja.

Vállalkozásod sikeréhez már csak egy megbízható, naprakész könyvelő hiányzik!

Hívd a (70) 389-1028 mobil számot!