Tanácsadás

„Az egyetlen dolog, ami fájdalmasabb annál, hogy jövedelemadót kell fizetnünk az az, ha nem kell.”

Thomas Robert Dewar, szeszgyáros

Mit is vársz el ezen a téren a könyvelődtől? Gondolom elsősorban azt, hogy csökkentse az adódat a minimumra! Ez természetesen fontos szempont. Csak sajnos ez egyre nehezebb, egyre kevésbé engedik a törvényi keretek. A jelenlegi szabályozások egyre inkább megkötik a vállalkozások, a könyvelők kezét, szinte napról napra kevesebb legális adómegtakarítási lehetőség kínálkozik, és a könyvelés nem sokat segíthet.

Viszont ugyanilyen fontos, sőt talán fontosabb elvárás egy jó könyvelő felé az adójogszabályok folyamatos, naprakész ismerete. És ez nemcsak adómegtakarítás szempontjából jöhet jól. Egy jó könyvelő segítségével akár adóellenőrzéskor is jelentős megtakarítást érhetsz el!

A mai magyar adórendszer…
A mai magyar adórendszer…

Bátran állíthatjuk, hogy otthon vagyunk az adójogszabályok világában, ismereteink ezen a téren mindig naprakészek. Az aktuális adóváltozásokról rendszeresen tartunk közérthető, példákkal illusztrált előadást az érdeklődőknek és ügyfeleinknek. Tesszük ezt annak érdekében, hogy ügyfeleink és a résztvevők időben, már jóval a változások a hatálybalépése előtt fel tudjanak készülni az életbe lépő új adózási szabályok következményeire. És nem utolsó sorban azért, hogyha a jogszabályi keretek engedik, jelentős adó- és járulék megtakarítást érhessenek el tanácsaink felhasználásával. (Tréning)

De azt azért eláruljuk: azt, hogy egy könyvelő milyen mélységben ismeri a jogszabályokat és mennyire él együtt a változásokkal, a cégvezető számára kézzelfoghatóan igazán csak egy NAV ellenőrzés deríti ki.