Online könyvelés

„A legnehezebb dolog a világon a jövedelemadó.”

Albert Einstein

Partneredtől e-mailben kaptad meg a számlát? Akár ki sem kell nyomtatnod. Érkezés után egyből továbbítsd a megadott e-mail címre, és mi feldolgozzuk. Létrehozunk számodra egy e-mail fiókot, ami csak a Tied lesz, és csak a Te vállalkozásod számláit tartalmazza.

Van szkennered? Szkenneld be a számlákat, töltsd fel felületünkre, vagy küld be e-mailben az általunk megadott e-mail címre.

Nincs szkennered, vagy nem szeretsz szkennelni? Fotózd le számláidat mobil telefonoddal és egy applikáció segítségével pillanatok alatt töltsd fel azokat rendszerünkbe.

Napra készen szeretnéd látni vállalkozásod kintlévőségeit? Küld el a webbankból a számlatörténetet akár hetente, vagy a hónap közepén. Feldolgozzuk és küldjük vissza Neked, hogy lásd mely partnereid fizették ki számláikat.

Online könyvelés előnyei

A bizonylatok digitalizálása több szempontból is hasznos:

  • A számlák digitalizálása bármikor elvégezhető. Nincs időhöz kötve. Lehet egy hónapban egyszer, de lehet folyamatosan is a számlák beérkezéséhez igazodva. Elvégezhető munkaidőben, de akár éjjel kettőkor is.
  • Nincs helyhez kötve. A bizonylatok feltölthetőek bárhonnan, akár egy balatoni nyaralóból is.
  • Hamarabb juthatnak el vállalkozásod bizonylatai a könyvelődhöz, ezáltal hamarabb jutsz információhoz.

Mi volt régen? A vállalkozások gyűjtögették a számlákat egy hónapon keresztül, majd még megvárták, hogy a bankkivonatok is megérkezzenek és csak ezután egyeztettek időpontot a könyvelővel, akinek 10-e után el is vitték az egész könyvelendő paksamétát. Mindenki ezt csinálta. Ezért a könyvelőhöz szinte egyszerre zúdult be az összes feldolgozandó számlamennyiség, nem kevés fejtörést okozva neki. Ha a cég a névsorban elől volt, akkor kicsit hamarabb kapott tájékoztatást az utalandó áfáról, ha hátrébb, akkor később, a határidő előtt 1-2 nappal.

Mi van most? A digitalizációnak köszönhetően, mivel a bizonylatok folyamatosan érkeznek, nem okoz gondot, hogy már a hónap legelején elküldjük az aktuális havi fizetendő áfa összeget.

  • Tegyük fel szükség van egy korábbi számlára. Bármikor könnyen megtalálható felületünkön, mivel ott a feltöltött számlák szűrhetőek akár partnerre, akár időpontra.
  • Az Adóhivatal ma már mindent (a hivatalos levelezést; bevallásokat; ellenőrzéskor a bekért számlákat, bizonylatokat) elektronikusan, digitalizálva kér. Elvárja az adózótól és könyvelőjétől, hogy szükség esetén 3 napon belül bármilyen dokumentumot, számlát, szerződést digitalizálva küldje meg részére az általuk kialakított felületen. Mivel a bizonylatok tárolása digitálisan történik, ezért több idő lesz arra, hogy az Adóhivatal által bekért anyagot alaposan átgondoltan összeállítva küldjük be.

Ne minket válassz, ha Neked egyszerűbb a bizonylataidat bevágni egy szatyorba és ömlesztve átadni a könyvelődnek.

Amennyiben mégis, hívj fel: +36 70 389 1028